Strażnik

Strażnik Cały Film

Camilla zatrudnia się jako niania, by złożyć dziecko swoich pracodawców w ofierze.Apr. 27, 1990USA92 Min.R
Twoja ocena: 0
6 1 Głosy

Gdzie obejrzeć Strażnik Online

Phil (Dwier Brown) i Kate (Carey Lowell) przeprowadzają się z Chicago do Los Angeles, gdzie zajmujący się reklamą Phil dostał nową, lepszą pracę. Dzięki temu mężczyzna może wynająć willę w ekskluzywnej dzielnicy, w otoczeniu bardzo starych, pięknych lasów. Phil i Kate wynajmują opiekunkę do synka, Camillę (Jenny Seagrove). Dziewczyna ma doskonałe referencje, ujmuje ich wdziękiem i obszerną wiedzą na temat dzieci. Poza tym pracodawcy nic więcej o niej nie wiedzą. Po pewnym czasie Phil orientuje się, że w jego domu dzieje się coś niepokojącego. Nie spodziewa się jednak, że źródłem zła jest Camilla. Niania należy do sekty, wywodzącej się od druidów, celtyckich czcicieli drzew, którzy szczególną czcią otaczali dęby. Jej członkowie domagają się ofiary. Ma nią być syn Phila i Kate. Reżyser tego filmu William Friedkin nakręcił także doskonały horror – “Egzorcystę”.

Strażnik
Tytuł The Guardian
IMDb Ranking 5.3 4,572 głosy
TMDb Rating 5.4 69 głosy